oficiálne stránky 47 - ročnej tradície

TASR: V Cigli a Handlovej sa uskutoční 39. ročník Pochodu vďaky SNP

13.01.2014 16:23

Dnešná správa tlačovej agentúry Slovenskej republiky znie:

"Cigeľ 13. januára (TASR) – Už 39. ročník Pochodu vďaky SNP, organizovaný pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica, sa uskutoční v sobotu 18. januára v obci Cigeľ v okrese Prievidza a v meste Handlová. Zúčastniť sa na ňom môžu nielen členovia Klubu slovenských turistov, ale i široká verejnosť.

Turistické podujatie založila telovýchovná jednota v Cigli pred 38 rokmi ako prejav pamäti a úcty obetiam vojny, v súčasnosti patrí podľa predsedu organizačného výboru a starostu Cigľa Štefana Mjartana k najvýznamnejším turistickým a lyžiarskym zimným akciám takéhoto druhu na Slovensku. "Vlani sme mali zaregistrovaných rekordných 1857 účastníkov. Tento rok, tak ako v predošlých, očakávame prekonanie rekordu, účasť by mala dosiahnuť číslo 2000," povedal.

Slávnostné otvorenie pochodu bude v Cigli pri Pamätníku padlých o 9.00 h. Organizátori pripravili tri lyžiarske trasy rôznej náročnosti v dĺžkach 20, 16 a desať kilometrov a štyri pešie trasy, dve z nich sú dlhé desať a 15 kilometrov a dve v dĺžke šesť kilometrov sú určené pre mládež a rodiny s deťmi. "Počasie má byť pomerne teplé, polooblačno, možno s čerstvým snehom na mierne zamrznutom podklade. Pochod sa uskutoční za každého počasia, v prípade nepriaznivých snehových podmienok sa lyžiarske trasy rušia," ozrejmil Mjartan.

Pochod vďaky SNP organizuje Telovýchovná jednota Partizán Cigeľ a Telovýchovná jednota Plameň Handlová v spolupráci s obcou Cigeľ, mestom Handlová, Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, Trenčianskym samosprávnym krajom a Regionálnou radou Klubu slovenských turistov Prievidza."

© 2009 - 2020 pochodvdakysnp@gmail.com

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode